ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ IRON MOUNTAIN

Το σωματείο μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους για την απώλεια της συναδέλφου στην εταιρία Iron Mountain όπου συστεγάζεται στο κτήριο της CosmoteEvalue στον Κεραμεικό.

Μας προκαλεί θλίψη αλλά και οργή που ένας ακόμα εργαζόμενος θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, μεγαλώνοντας τον τραγικό κατάλογο των νεκρών εργατών σε 7 μόλις τις τελευταίες 10 ημέρες.

Oι αιτίες που σήμερα γράφουμε αυτές τις γραμμές είναι ίδιες και τις βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στην Cosmote – Evalue.

  • Είναι το άγχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας με την εργασία μέσω τρίτων επιχειρήσεων ώστε φθηνά, γρήγορα και χωρίς εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, να βγαίνει η δουλειά.
  • Είναι το άγχος που προκαλεί το κυνήγι των στόχων στο όνομα της παραγωγής και του να πιαστεί ο στόχος που κάθε φορά θέτει η επιχείρηση, γιατί αλλιώς…. «από δω παν και οι άλλοι».
  • Είναι το άγχος του να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα στον πενιχρό μισθό με τα «πολυπόθητα» bonus, που ακόμα και αυτά τα τσεκουρώνουν μήνα με το μήνα, γιατί αλλιώς ζωή δεν βγαίνει.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μέσα σε ένα κτήριο εκατοντάδων εργαζομένων υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια για να δώσει τις πρώτες βοήθειες και αυτή όχι σε όλες τις βάρδιες.

Το σωματείο μας χρόνια τώρα έχει αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον για τον κάθε εργαζόμενο. Πάμε για δουλειά και δεν ξέρουμε τι θα μας βρει. Δεκάδες είναι οι λιποθυμίες και οι κρίσεις πανικού που συμβαίνουν καθημερινά στο συγκεκριμένο κτήριο αλλά και γενικότερα στην Cosmote – Evalue. Δεκάδες είναι και οι παρεμβάσεις που έχει κάνει το σωματείο μας απαιτώντας να παρθούν μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας. Δε θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι την σφαγή μας.

                  Στηρίζουμε την στάση εργασίας των συναδέλφων μας στις 17/10  στην Iron Mountain που μαζί με το σωματείο τους, Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας διεκδικούν:

  • Γιατρός εργασίας σε κάθε χώρο και βάρδια, φορητός απινιδωτής σε κάθε κτήριο καθώς και φαρμακείο με όλα τα αναγκαία.
  • Κατάργηση των μηνιαίων συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους. Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα
  • Κατάργηση κάθε υπενοικίασης εργαζομένων από τρίτες εταιρίες. Όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται με εργοδότη της Iron Mountain.
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια πίεσης προς τους εργαζόμενους μέσω των ημερήσιων στόχων, που εντείνει την καθημερινή πίεση για την επίτευξή τους.
  • Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Να σταματήσουν τώρα οι εταιρίες να μας κάνουνε μπαλάκι και να οριστεί γιατρός εργασίας για όλες τις βάρδιες και όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εταιρίας. Η αλληλοκάλυψη των εργοδοτών που είναι στο ίδιο κτήριο δεν είναι ανεκτή, η ευθύνη για την διασφάλιση και την προστασία της υγείας των εργαζομένων ανήκει στον εργοδότη. Δε θα μείνουμε στο έλεος, δε θα το επιτρέψουμε να παίζετε η υγεία μας και η ζωή μας κορώνα – γράμματα.

 

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.