ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 07/09 ΣΤΙΣ 17:00

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μόνο αλητεία μπορεί να χαρακτηριστεί η μονομερής μεταφορά από την εργοδοσία, χωρίς άλλη επιλογή, των ομάδων inbound του Κεραμεικού σε έργο sales, με χειρότερες συνθήκες δουλειάς από αυτές που δουλεύουν ήδη, τη στιγμή που η ομάδα απαρτίζεται καθολικά από συναδέλφους που έχουν φάει τα χρόνια τους και τα αφτιά τους στις γραμμές και το ακουστικό!

Αντί να υπάρχει πρόβλεψη για όλους, ανεξαρτήτως έργου, μετά από χρόνια δουλειάς να μεταφερόμαστε σε κάτι ηπιότερο, ακόμα και σε έργο χωρίς ακουστικό, για να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της σωματικής και ψυχικής μας υγείας, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η εταιρία να μας μεταφέρει σε έργο που ξεκινήσαμε όταν πρωτομπήκαμε στην εταιρία πριν από 5, 10 και 15 χρόνια, σε έργο <<ρουφήχτρα>> σωματικών και ψυχικών αποθεμάτων.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, και το σωματείο μας τα αναδεικνύει συνεχώς στη διοίκηση:

-πώς μπορεί ένας εργαζόμενος που δουλεύει τόσα χρόνια στις γραμμές να ξεκινήσει πάλι από το σημείο μηδέν, βγάζοντας καθημερινά τα πνευμόνια του στις γραμμές για να βγει ο δυσθεώρητος και ψυχοφθόρος στόχος των sales;

-είναι ή δεν είναι υποβάθμιση στο τμήμα όταν χειροτερεύουν οι συνθήκες δουλειάς συνολικά για όλους στα sales, όταν θα βγαίνουν τα ίδια -ή λιγότερα ή καθόλου ενίοτε- μπόνους κυνηγώντας πλέον το στόχο και την καλή τη λίστα για να βγει αυτός ο στόχος με ό,τι εκβιασμούς συνεπάγεται αυτό; Τη στιγμή που τον τελευταίο χρόνο στόχοι και συνθήκες δουλειάς έχουν αλλάξει προς το χειρότερο στα έργα sales, ως κομμάτι της γενικής επίθεσης που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους εργοδότες στο μισθό και τον εργάσιμο χρόνο;

-θα ενταθεί ή όχι το άγχος, οι πονοκέφαλοι, οι πονόλαιμοι, οι εμβοές, τα αυτοάνοσα, οι κρίσεις πανικού και άλλες επαγγελματικές ασθένειες αφού σε εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία στο ακουστικό αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνεται η πίεση και η ένταση της δουλειάς πάει στο θεό;

-θα επεκταθεί ή όχι το εργασιακό bulling και η κακομεταχείριση, η υπονόμευση της δουλειάς μας και το χτύπημα του μισθού μας με όχημα τις λίστες πελατών;

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

ΑΝ ΔΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ; ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΡΟΜΠΟΤ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ;

Συνάδελφοι,

Όλοι μας σε όλα τα έργα έχουμε δείξει τι αξίζουμε στη δουλειά μας και με το παραπάνω, χωρίς ανταμοιβή. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα άλλο σε κανέναν. Δουλεύουμε χρόνια στην εταιρία και έχουμε δικαίωμα και αξίωση σε καλύτερη αμοιβή, σε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, σε αντικείμενο εργασίας που να μας ταιριάζει και να μπορούμε να το υποστηρίξουμε.

Το ότι είμαστε επινοικιαζόμενοι, ή ότι η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση της evalue με ευθύνη και των συνδικαλιστών που την υπέγραψαν, δεν προβλέπουν τα παραπάνω σαν κεκτημένα δικαιώματα, όπως θα έπρεπε, δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να μας κάνει να δεχόμαστε μοιρολατρικά κάθε δυσμενή αλλαγήΔουλεύουμε χρόνια, έχουμε προσόντα και γνώσεις και αυτό από μόνο του συνεπάγεται σε δικαίωμα να ζητάμε αυτά που πρέπει.

Γι’ αυτό χρειάζεται να μεγαλώσει τώρα η διεκδίκηση, η αντιπαράθεση με την προσπάθεια των εργοδοτών να μας πάρουν πίσω τα ελάχιστα που έχουν απομείνει κατά τόπους στην evalue. Χρειάζεται ενότητα μεταξύ μας, στη βάση των αιτημάτων μας, και με τους συναδέλφους στα υπόλοιπα έργα, με κοινές ενέργειες να βάλουμε όλοι μαζί μπροστά αυτά που έχουμε ανάγκη. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε με τις απεργίες από το Φλεβάρη και μετά, όπου όλα τα παραπάνω τέθηκαν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που τα τμήματα στον Κεραμεικό πρωτοστάτησαν.

Όσο για το μπαμπούλα της αυτοματοποίησης που τέθηκε εν όψει της αλλαγής, στη λογική ‘’δουλειά να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι’’, είναι εκβιαστικό και δεν πρέπει να πιάσει τόπο. Δεν δεχόμαστε η αυτοματοποίηση της παραγωγής, αντί να μας απελευθερώνει και να μας διευκολύνει, να χρησιμοποιείται εναντίον μας προς όφελος της κερδοφορίας του ομίλου ΟΤΕ. Αν η εταιρία θέλει να μας απασχολεί σε οποιοδήποτε έργο ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τότε να φτιάξει τις συνθήκες δουλειάς, με διαλείμματα της προκοπής, αποστάσεις μεταξύ των κλήσεων, εναλλαγή καθηκόντων εντός των έργων, χαμηλότερους στόχους, προβλέψεις για τους συναδέλφους με επαγγελματικές ασθένειες, πρόληψη για το burn out, πρόληψη για την υγεία του γυναικείου οργανισμού, την προστασία της μητρότητας, αλλαγή έργων μετά τα 5 χρόνια στο ακουστικό.

Για να συζητήσουμε συλλογικά τις ενέργειές μας απέναντι σε αυτά που αντιμετωπίζουμε, το σωματείο μας καλεί σε διαδικτυακή σύσκεψη το Σάββατο 7/9 17.00 (θα δοθεί το λινκ σε όσους συμμετάσχουν).

Ζητάμε:

  • Καμία αλλαγή της ομάδας inbound, αφού το έργο δε σταματά αλλά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί απλά σε άλλη υποδιεύθυνση, με εργαζόμενους άλλων έργων που θα επανεκπαιδευτούν για να το λειτουργήσουν! Τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην εξυπηρέτηση πελατών, κανένας μας δεν περισσεύει, όμως επωμιζόμστε διπλά και τριπλά έργα και καθήκοντα παντού.
  • Μέτρα για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν πολλά χρόνια στο ακουστικό – η πρόληψη της υγείας μας πάει πάνω τα κέρδη της εταιρίας.
  • Βελτίωση τώρα στις συνθήκες δουλειάς στα έργα telesales. Μείωση στόχων – προϋποθέσεις για μπόνους παραγωγής στα επίπεδα πριν το 2023 – stop στο εργασιακό bulling/ mobbing.

AYΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 7/9, 17.00.