ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους νέους στρατευμένους, τους καλούμε να μην λυγίσουν στις τρομοκρατικές μεθόδους της κυβέρνησης και τους υποσχόμαστε πως η θέση τους, θα είναι εκεί, θα τους περιμένει και στα επόμενα συλλαλητήρια, για να βροντοφωνάξουμε μαζί και να ακουστεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Την ώρα που:

  • Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ πραγματοποιεί την γενοκτονίατου Παλαιστινιακού λαού, που χτυπάει δίχως έλεος αμάχους και παιδιά σε όλη τη Μέση Ανατολή (Λίβανο-Συρία-Παλαιστίνη , κ.α.).
  • Ε.Ε.& ΝΑΤΟ στηρίζουν και ενισχύουνπολεμικές συγκρούσεις, σε διάφορα μέρη της υφηλίου (Ουκρανία-Παλαιστίνη-Λίβανος, κ.α.), για την μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και τον διαμοιρασμό των εδαφών που εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με όλα τα κόμματα και τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που υπηρετούν πιστά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, προσπαθεί να φιμώσει όποια φωνή ψελλίζει έστω και λίγες λέξεις ενάντια στην ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας, στους ενδοιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η στοχοποίηση των νέων στρατευμένων, οι γενικότερες εξελίξεις με τις φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα και τη διάθεση του στρατηγείου στη Λάρισα για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες,, συνάμα με τις νατοϊκές βάσεις (Σούδα κλπ) και την αποστολή στρατιωτικού υλικού και προσωπικού στα πολεμικά μέτωπα, φανερώνει ακόμα μια φορά την εμπλοκή και την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στις λυκοσυμμαχίες Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο το λαό της χώρας μας.

Το σωματείο μας καταδικάζει τις ποινές που σκοπεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων, επειδή συμμετείχαν στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και εξέφρασαν δημόσια την αντίθεση τους στην εμπλοκή της χώρας μας και την αλληλεγγύη τους, στους λαούς της περιοχής. Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση, να παρθούν πίσω αυτές οι ποινές. Αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα όλων των στρατευμένων η ελευθερία της γνώμης και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσπάθειες φίμωσης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!